neděle 8. května 2016

Vypravěčka

Autor: Jodi Picoult
Originální název: The Storyteller
Román
Počet stran: 512

Kdo nečetl Vypravěčku jakoby nežil. Blogerským světem se prohnala tato kniha rychlostí blesku. Skoro každý jí četl, skoro každý byl nadšením bez sebe po jejím dočtení. I já po takovém skvostu tedy musela sáhnout. Ikdyž s velkým zpožděním.

Sage je introvertní pekařka pocházející z židovské rodiny. Má vztah se ženatým mužem, neboť si myslí, že by jí ani nikdo jiný milovat nemohl. Má totiž jizvu na tváři, za kterou se velmi stydí. Její babička Minka přežila holocaust, ale málokdo o tom ví. Včetně Sage. V noci Sage pracuje v pekárně, ráno odchází domů spát, což jí nesmírně vyhovuje. Nechce se vybavovat s cizími lidmi. Její život plyne pořád ve stejném směru, dokud se nepotká se stařičkým Josefem.

Vypravěčka se čte velmi dobře. Ani na chvíli vás nebude nudit a pět set stránek prosvištíte rychleji než se vám bude líbit. Děj je protkán zvraty, což mám na knize nejraději. Kapitoly jsou vyprávěny vždy z pohledu jedné z osob. Když tak přemýšlím nad negativy, tak po pravdě ani nevím, co bych měla knize vytknout. Líbila se mi. Stojí za přečtení. Ale vlasy si z ní netrhám.

90%

Žádné komentáře:

Okomentovat