sobota 6. prosince 2014

Milý Ježíšku,

k letošním Vánocům bych si přála tyto knihy:

Žízeň po životě - Irving Stone

 Kniha o životě geniálního nizozemského malíře a kreslíře Vincenta van Gogha. Dílo Gogha bylo za jeho života skoro neznámé až několik let po jeho smrti se stalo slavným.














Ceny - Erich Segal

Román sledující osudy tří lidí, jejichž životy se navzájem prolínají. Adam je gynekolog, který proslul v léčbě neplodnosti a který se po ne příliš šťastném manželství zamiluje do své pacientky. Sandy se pohybuje v odvětví genetického inženýrství a je kousek od geniálního objevu, avšak do cesty se mu postaví zrada. Isabela se věnuje kariéře fyzičky, kde je velmi úspěšná. V soukromí však tápe a musí se rozhodnout mezi svým otcem a mladým mužem.










Vlk samotář - Jodi Picoult

Luke Warren zasvětil celý život studiu vlků a zná je dokonce lépe než svou vlastní rodinu. Jednoho dne se stane obětí dopravní nehody a upadne do kómatu. O tom jestli Luke zemře nebo zůstane napojen na přístroje mají rozhodnou jeho dvě děti, které s ním však neměly dobrý vztah. Jak to všechno nakonec dopadne?












Mildred Pierceová - James Mallahan Cain

 Mildred Pierceová je rozvedená žena, matka dvou dcer, která se potýká nejen s finančními problémy, ale také se svou starší sobeckou a vypočítavou dcerou. Děj se odehrává v době Velké hospodářské krize v třicátých letech. Mildred se mnoho let starala jen o domácnost a tak nemá žádnou kvalifikaci, která by byla přínosem na trhu práce. Je zvyklá na svůj životní standard a pohodlí, ze kterých musí jako rozvedená matka v době krize výrazně slevit, aby uživila celou rodinu.









Děkuji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat