středa 19. listopadu 2014

Pravidla úspěchu

Autor: Jack Canfield, Janet Switzer
Originální název: Success Principles
Osobní rozvoj

 Jak se dostat z místa kde jste, tam kde chcete být

Nebojím se říct (napsat), že toto je nejlepší kniha o osobní rozvoji, jakou jsem kdy četla. Podává podrobný návod na to, jak se stát úspěšnějším. A co je nejlepší, je napsána lidmi, kteří úspěšní opravdu jsou. Ano, mohli bychom polemizovat o tom, co znamená ve skutečnosti úspěch atd., ale to si můžeme schovat na nějaký filosofický článek :). 

Jack Canfield je autorem a editorem šedesáti bestsellerů, žije v krásném kalifornském domě, objevuje se téměř ve všech amerických talkshow, píše do novinového sloupku, dostává 25 000 dolarů za přednášku (čili přes půl milionu korun za přednášku, to je pěkný, uznejte sami), na dovolenou jezdí do nejlepších letovisek na Hawaii, v Thajsku, Austrálii, Maroku, Francii a Itálii a dělá spoustu dalších skvělých věcí, které raději už přestanu v tomto odstavci popisovat, neboť bych mohla dostat depresi :). 

Ale Jack se nenarodil do zlaté kolébky a ani mu tyto věci samovolně nespadly do klína. Narodil se v Austrálii do obyčejné rodiny. Jeho matka byla alkoholička a otec zase workoholik. Jack musel o prázdninách pracovat, aby nějak vyšli jako rodina. Na vysokou školu se dostal díky stipendiu. Aby si mohl koupit oblečení, knihy a nějak přežít, obsluhoval při škole v jedné ubytovně a poslední rok studia pracoval na částečný úvazek jako učitel. Ke konci měsíce se stravoval už jenom rajským protlakem se špagetami. Po ukončení studia pracoval jako učitel v Chicagu. Pak se Jack setkal s Williamem Clementem Stonem (milionář, který se sám vypracoval) a naučil se základním pravidlům úspěšnosti.

Kniha obsahuje 445 stran rozdělených do 64 pravidel úspěchu a už po přečtení prvního pravidla - přijměte za svůj život stoprocentní odpovědnost - jsem věděla, že tato kniha je poklad :) Součástí knihy jsou rovněž citáty a hlavně příklady ze života skutečných lidí. Krok po kroku vám autoři odhalují skutečná pravidla úspěchu, která fungují, pokud se jimi budete řídit. Neslibují, že vám budou lítat pečení holubi do huby (holuby momentálně nesnáším, protože mi s.rou na balkón a nemůžu se jich zbavit, ale to je jen odbočka :D), ale slibují, že pokud budete pravidla následovat, povede se vám o mnoho lépe a splníte si to, po čem skutečně toužíte.

Podle mého názoru je to kniha, kterou "musíte" mít ve své knihovně. Je to kniha, ke které se budete opakovaně vracet a pročítat si vámi zvýrazněné věty (pokud rádi čmáráte do učebnic, protože tato kniha rozhodně spadá do naučných) a budete jí všude tahat sebou, ikdyž už nebudete mít místo v kabelce, protože víte, že tato kniha je něco jako bible úspěchu.

Pokud se rozhodnete pořídit si Pravidla úspěchu, pak vám přeji příjemné čtení, pevnou vůli a vytrvalost k plnění všech pravidel a mega dávku úspěchu!

P.S. Ale hlavně ať vás to baví!

100%

Žádné komentáře:

Okomentovat